4. aZN – 2015/2016 – Missija Poklicna Matura

Missija poklicna matura

V nadaljevanju si lahko ogledate posnetek za maturantski, ki sem ga posnel za dijake 4.aZN generacija 2015/2016 z naslovom “Missija poklicna matura”.

Začetek

Morem priznat, da mi je delo z dijaki bilo zelo zanimivo. Pripravljeni so bili posneti nekaj velikega ampak potrebovali so ideje. Že sama ideja da bi ugrabili profesorico jim je prišla sama. Potrebovali so samo še idejo zakaj in kako zgodbo narediti iz tega. Skupaj smo se vsedli ter istočasno z idejami sestavljali skripto. Namen ugrabitve je bil, da bi lahko dijaki prišli do rešitev za poklicno maturo. Potem pa so ideje kar same padale in nastal je scenarij.

Snemanje

Naj vam povem, da se snemanje je začelo zelo pozno in je bilo zelo malo časa za narediti vse skupaj. Ampak vse skupaj je to trajalo 2 dni. 1 dan smo izkoristili za snemanje dogajanje v šolskih klopeh in ugrabitve v šoli. Tukaj so tudi dijaki spoznali, da je snemanje enega še tako kratkega posnetka lahko zelo dolga. 2 dan je bilo nadaljevanje ugrabitve kjer smo največ časa izgubili za snemanje pri zapornicah SB Izola. V tem kadru je bilo predvsem pomembno timsko delo. Vozniki so morali drug drugemu zaupam in zaupat svojim vozniškim sposobnostimi, da so le to lahko izvedeli. Ostalo pa se nam je izšlo brez večjih težav. Vmes so bili tudi trenutki ko je smo se na kameri nasmejali ali pa ko so dijaki se zmotili pri govoru. Bilo je nekaj napak in zato smo tudi jih na koncu posnetka nekaj jih priložili.

Montaža

Pri montaži lahko povem na kratko, da večjih težav ni bilo saj dijaki so se držali postavitve in dan je bil precej izrazit z svetlobo zato ni bilo veliko dodatnega dela razen kakšno barvno korekcijo. Kar se tiče ostalega, večjih izboljšav nisem imel časa saj je bilo to treba sestaviti čez noč. Manjkalo je samo 24ur za oddat posnetek montaža pa je bila čisto na začetku. Vsekakor je bilo veliko prostorja še za izboljšave če bi bilo več časa.

 

Posnetek

 

Pa naj ne pozabim. Če vam je bil posnetek všeč in želite videti več takih posnetkov vas lepo vabim, da se naročite na moj Youtube kanal. Pohvale, graje in ostali komentarji so dobrodošli tako na mojem blogu kot tudi na youtube.