Splošno

Čas za nove poti in ideje – It’s Corona time

Čas za nove poti in ideje – It’s Corona time Z razglasitvijo epidemije koronavirusa je večina od nas primorana ostati doma. Da bi pa čas, ki ga sedaj imamo na razpolago, dobro izkoristili, si lahko vzamemo čas za razmislek. Premislimo lahko, ali je trenutna pot res ta prava, ki si želimo nadaljevati, ali si želimo boljše. V času dokler je v veljavi karantena, lahko razmislimo o naši nadaljnji poti. Tukaj je nekaj idej, na katere razmisliti.

  1. Ali smo v službi zadovoljni?

Gre predvsem za težko vprašanje, na katerega si večinoma težko odgovorimo. Zakaj je tako? Starejši si žal tega vprašanja pogosto ne upajo postaviti, ker gre za korak, ki bi ga zelo težko naredili, saj delodajalci starejših pogosto ne želijo zaposliti. Mladi pa se še danes soočajo z veliko težavo, in sicer z iskanjem prve zaposlitve. Ko jo enkrat dobijo, tudi če niso zadovoljni z izbiro, vztrajajo v službi, ki jim ne ustreza, predvsem iz finančnih razlogov. Čeprav se vam bodo morda moje besede zdele zgolj kot besede, si želim, da bi vas spodbudile k razmisleku o sebi.

Če niste zadovoljni v trenutni službi, je čas za spremembo. Začnite delati to, kar vas veseli. Karantena, ki jo trenutno doživljamo, je odlična priložnost za pripravo na novo poklicno pot ali delo za dodaten zaslužek. Preizkusite se v novih izzivih. Danes je aktualno biti aktiven kot influencer na različnih družbenih platformah, kot so YouTube, Facebook, Twitter, Instagram, in seveda ne smemo pozabiti na TikTok. Naše socialno življenje na internetu danes lahko predstavlja vir zaslužka ali dodatnega zaslužka. To so samo nekatere ideje, ki jih lahko preizkusite.

Ne smem pa pozabiti omeniti, da čas, ki ga boste zdaj uporabili, bo odličen za pripravo na korak. Menim pa, da to ni nekaj, kar lahko naredite čez noč, ampak si s tem počasi pripravljate teren.

  1. Čas za razmislek o našem zdravju

Nekaj, kar večinoma zanemarjamo zaradi pomanjkanja časa, je naše zdravje. Poskrbimo, da se v tem času tudi dovolj rekreiramo, in da tudi po zaključku epidemije poskrbimo, da bo rekreacija vsaj 2 do 3-krat na teden na našem seznamu opravil. Poleg tega poskrbimo, da se izogibamo hitri prehrani in si pripravimo zdrave obroke. V tem času nas nič ne stane, če se sprehodimo v naravo ali pa preprosto gremo v hribe. Moramo se zavedati, da toplota in predvsem svež zrak krepijo naš imunski sistem.

  1. Čas za manjšo sprostitev

Kdor je v službi pod velikim pritiskom ali ga utrujenost zaradi vsakodnevnih opravil izčrpava, je sedaj pravi čas, da izkoristi in si privošči malo počitka na kavču. Vendar pazite! Ne smemo zanemarjati sebe, in predvsem moramo skrbeti za higieno. Sprostitev naj bo v obliki popoldanskih počitkov, ki naj ne bodo daljši od 1 ure in pol. S tem bomo pomagali telesu, da zmanjša utrujenost, in da si napolnimo baterije za življenje po epidemiji.

Menim, da bo nekaterim moj prispevek deloval kot prazno pisanje. Nekateri pa bodo nasvete skrbno uporabili za njihove naslednje korake. Želim predvsem spodbuditi mlade, ki si želijo napredka. Torej, izkoristite čas za nove poti in ideje, ki vas bodo spravile v dobro voljo in vam povrnile energijo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja