Čas za nove poti in ideje – It’s Corona time

Čas za nove poti in ideje – It’s Corona time – Z razglasitvijo epidemije korone virusa je večina od nas primorana ostati doma.

Da bi pa čas, ki ga sedaj imamo na razpolago dobro izkoristili si lahko vzamemo čas za razmislek. Premislimo lahko ali je trenutna pot res ta prava, ki želimo nadaljevati ali si želimo boljše. V času dokler je v veljavi karantena lahko razmislimo o naši nadaljnji poti. Tukaj je nekaj idej na kar razmisliti.

1. Ali smo v službi zadovoljni?

Gre za predvsem težko vprašanje, ki si večinoma težko odgovorimo. Pa zakaj je tako? Starejši si žal tega vprašanja dosti krat ne smejo postavit ker gre za korak kateri bodo zelo težko naredili saj delodajalci starejših ne želijo zaposlit. Mladi pa se še danes borijo z veliko težavo in sicer z prvo zaposlitvijo. Nato ko dobijo prvo zaposlitev čeprav niso zadovoljni z njihovo odločitvijo vztrajajo v službi katera jim ne ustreza predvsem ko gledamo iz finančnega vidika. Čeprav vam bodo moje besede se zdele kot samo besede ampak želim vas spodbuditi, da razmislite zdaj na same sebe.

Če niste v trenutni službi zadovoljni je čas za spremembo. Začnite delati kar vas veseli. Karantena, ki jo trenutno imamo je odlična priložnost za pripravo na vašo novo poklicno pot ali delo za dodaten zaslužek. Preizkusite se v novih izivih. Danes je aktualno bit aktiven kot influencer na raznih socialnih platformah govorimo seveda o Youtubu, Facebooku, Twitterju, Instagram in seveda ne smemo pozabit na TikTok. Danes je naše socialno življenje na internetu lahko vir zaslužka ali dodatnega zaslužka. To je samo nekaj idej katere lahko preizkusite.

Ne smem pa pozabiti omeniti, da čas ki ga boste zdaj uporabili bo odličen da se pripravite za korak. Menim pa da to ni stvar ki lahko naredite čez noč ampak si z tem počasi pripravljate teren.

2. Čas za razmislek o našem zdravju

Nekaj kar večinoma zanemarjamo ker nimamo veliko časa je naše zdravje. Poskrbimo, da se v tem času tudi dovolj rekreiramo in da tudi po zaključeni epidemiji poskrbimo, da bo rekreacija vsaj 2 – 3x na teden na našem seznamu opravil. Poleg tega poskrbimo, da se izogibamo hitri prehrani in si pripravimo zdrave obroke. V tem času nas nič ne stane če se sprehodimo v naravo ali pa enostavno gremo v hribe. Moramo se zavedati, da toplota in predvsem svež zrak krepi naš imunski sistem.

3. Čas za manjšo sprostitev

Kdor je v službi pod velikim pritiskom ali ga daje utrujenost zaradi vsakodnevnih opravil je sedaj pravi čas, da izkoristite in malo poležite na kavču. Ampak pozor! Ne smemo zanemarjati sebe in predvsem moramo skrbeti za higieno. Sprostitev naj bo v obliki popoldanskih počitkov kateri naj ne bodo daljši od 1 ure in pol. Z tem bomo pomagali telesu da se utrujenost zmanjša in da si napolnimo baterije za življenje po epidemiji.

 

Smatram, da bo nekaterim moj prispevek se zdel nabijanje v prazno. Nekateri bodo nasvete skrbno koristili za njihove naslednje korake. Želim predvsem spodbuditi mlade kateri želijo nadaljevati in napredovati na boljše. Torej izkoristite čas za nove poti in ideje ki vas bodo spravile v dobro voljo in ponovno vam povrnile energijo.

Pustite odgovor

%d bloggers like this: