Če župan ne ukaže tudi čistoča pade

Če župan ne ukaže tudi čistoča pade – Nekaj dogodkov je za nami v Kopru. Po vsakem dogodku ponavadi javno podjetje Marjetica Koper skrbi za čiščenje javnih površin.

Več občanov mestne občine Koper širijo fotografije Carpaccievega trga naslednje jutro po pestrem dogajanju v Taverni.

Čiščenje ponavadi obsega pobiranje smeti, pometanje, mokro čiščenje in za konec še strojno čiščenje.

Zjutraj ekipa od Marjetice Koper je prišla in na hitro uredila trg. Strojnega čiščenja skoraj ni bilo, bilo je vse na hitro.

Mi je zaupala občanka, ki živi blizu trga. Rezultati so vidni. Bistvo je, da se politika na Marjetici Koper bistveno spreminja. Čiščenje je bilo treba opraviti hitro in nadaljevat na drugo lokacijo. Daleč od tega, da so za to krivi delavci.  Vodstvo Marjetice trenutno deluje po sistemu varčevanja, da bi opravili čim več z čim manj delavci.

Kar je najbolj razburljivo je to, da med vikendom ne vidimo več delavcev,ki bi skrbeli za praznjenje mestnih košev, ki nam kvarijo izgled občine.

Več takih košev je vsak petek polnih, za vikend pa nas domačine kot tudi turiste pričakuje tak izgled. Ker smo občina, ki gradi na turistični zgodbi moramo bit pripravljeni, da bodo naše javne službe delovale tudi za vikende.

 

Žal pa se tudi pri praznjenju zabojnikov pozna. Na fotografiji lahko vidimo večdnevni prizor, ki nas pričaka ob zabojniku v Kopru. Čeprav je res, da vsaki dan imamo višjo potrebo po uporabi plastike je nedvomno da za izgled bi bilo dobro da Marjetica pošlje svoje delavce in vsaj okolico zabojnikov uredi. Sicer lahko veliko tudi sami naredimo z ločevanjem in skrbnim ravnanjem z odpadkom ampak za dosego tega cilja bo potrebno počakati še kakšno generacijo, da to realiziramo.

Zato prosim župana, da se zavzame za čistočo našega prelepega Kopra in poskrbi da bodo javne službe opravljale svoje dolžnosti. Saj Marjetica Koper za urejenost Kopra izstavlja račune občini katere lahko mirno zavrne dokler ne bo stanje urejeno.  Koprčani si želimo urejeno okolico in prosimo župana, da se zadeve uredijo na ravni katerih smo navajeni.

Ste zadovoljni z delom Marjetice Koper? Je čistoča v šestih mesecih videti kje boljše kot prej?  Kako bi ocenili delo Marjetice ?

Hvala vsem za branje. To je četrti prispevek od 7ih, ki pripravljam pod projektom “7 dnevni kalvarij občine Koper”. Gre za projekt v katerem se bom vsaki dan oglaševal z 1 prispevkom o trenutnem stanju v občini Koper. Zadnji prispevek bo bonus prispevek ali št 8 in želim ga upodobit v video. Prosim, da pomagate pri širjenju prispevkov za boljši jutri.

Če želite sodelovati pri pripravi prispevkov in video prispevkov me kontaktirajte. Všečkajte mojo Facebook stran, sledi mi na twitterju in na Instagramu. Se vidimo?

 

Pustite odgovor

%d bloggers like this: