Splošno

Kako si lahko pomagamo pri prodaji v času koronavirusa?

Kako si lahko pomagamo pri prodaji v času koronavirusa? – Na sredini drugega tedna je jasno, da bo marsikateri podjetnik še en čas brez dela. A na srečo nekateri si lahko pomagajo z različnimi alternativami. Čeprav bo država z ukrepi omilila “krizo” so samostojni podjetniki na velikem udaru še zmeraj saj potrebujejo denar za najemnino in preživetje kar z 490€ bo to težko.

Poglejmi kako si lahko pomagamo:

1. Dostava na dom

dostava na domEna izmed najbolj idealnih načinov prodaje v tem času je dostava na dom. Kar je že nekaj gostincev naredilo kateri še niso imeli je dostavo na dom. Ostali lahko koristijo pa poštne storitve za dostavo njihovih izdelkov do strank. To velja tudi za frizerske ter kozmetične salone katere lahko ponujajo izdelke katere uporabljajo in tako če ne drugače razprodajo zalogo. Seveda pa da ne bo pomote še zmeraj se morate držati odredb in dostavo vršiti izven zaprtih prostorov z upoštevanjem varnostne razdalje.

2. Socialna omrežja

Socialna omrežja so dober način kako ostati v stiku z vašimi strankami. Če tega še niste storili je zdaj idealni čas, da to naredite. Na Facebooku lahko naredite Stran ali/in skupino za vaše podjetje na kateremu lahko vsakodnevno objavljate vaše izdelke in ponudbo. Predvsem pa je pomembno, da vaše stranke privabite z slikovnim gradivom saj slika pove več kot 1000 besed.

Drugi način kateri se je izkazal za zelo dobrega je ustvarjanje skupine v katero lahko privabite veliko množico ljudi in podjetnikov, ki svoje izdelke tam objavijo ter se dogovorijo za dostavo ali prevzem. Ena izmed teh skupin katera je nastala v času epidemije je SLO ISTRA – lokalna samooskrba katera je povezala veliko število pridelovalcev in kmetov, ki prodajajo svoje izdelke. Posebnost skupine je da pridelovalec sam zbere naročila, plačilo, dan dostave ali način prevzema. Če imate dobro idejo za skupino, ki bi pomagala tudi ostalim podjetnikom je to idealni način za začet promocijo ne samo vaših izdelkov ampak, da s skupnimi močmi si pomagate pri iskanju strank.

3. Pokličite vaše stranke

Ena izmed najbolj starodobnih in še zmeraj učinkovitih načinov kako si pomagamo pri prodaji je uporaba telefona. Pokličite vaše stranke in povprašajte če potrebujejo kateri izdelek, ki ga imate. Seveda za to potrebujete jajca in si sam pri sebi povedati jaz to zmorem! Drugi tudi inovativen način je da pokličete stranke z video klicem in se na štiri oči pogovorite.

To je nekaj najbolj uporabnih načinov kako si v tem času pomagati v času koronavirusa. Res je da je pri nekaterih dejavnosti tudi to onemogočeno ampak, da bi vsaj nekaterim blažili posledice izpada je to odličen začetek. Če potrebujete nasvet me lahko kontaktirate preko moje elektronske pošte in se dogovorimo za pomoč pri pripravi promocije za vašo dejavnost.

Pustite odgovor

%d bloggers like this: