Splošno

Kako si lahko pomagamo pri prodaji v času koronavirusa?

Kako si lahko pomagamo pri prodaji v času koronavirusa? – Na sredini drugega tedna je jasno, da bo marsikateri podjetnik še nekaj časa brez dela. A na srečo nekateri si lahko pomagajo z različnimi alternativami. Čeprav bo država z ukrepi omilila “krizo”, so samostojni podjetniki še vedno na udaru, saj potrebujejo denar za najemnino in preživetje, kar s 490 € bo težko.

Poglejmo, kako si lahko pomagamo:

  1. Dostava na dom

Ena izmed najbolj idealnih načinov prodaje v tem času je dostava na dom. Kar nekaj gostincev, ki še niso imeli dostave na dom, je to že storilo. Ostali lahko koristijo poštne storitve za dostavo njihovih izdelkov do strank. To velja tudi za frizerske in kozmetične salone, ki lahko ponujajo izdelke, ki jih uporabljajo, in tako, če ne drugače, razprodajo zalogo. Seveda pa, da ne bo pomote, še vedno se morate držati predpisov in dostavo vršiti izven zaprtih prostorov ter upoštevati varnostno razdaljo.

  1. Socialna omrežja

Socialna omrežja so dober način, kako ostati v stiku z vašimi strankami. Če tega še niste storili, je zdaj idealni čas, da to naredite. Na Facebooku lahko ustvarite stran ali skupino za vaše podjetje, na kateri lahko vsakodnevno objavljate vaše izdelke in ponudbo. Predvsem pa je pomembno, da vaše stranke privabite s slikovnim gradivom, saj slika pove več kot 1000 besed.

Drugi način, ki se je izkazal za zelo učinkovitega, je ustvarjanje skupine, v katero lahko privabite veliko množico ljudi in podjetnikov, ki svoje izdelke tam objavijo ter se dogovorijo za dostavo ali prevzem. Ena izmed teh skupin, ki je nastala v času epidemije, je SLO ISTRA – lokalna samooskrba, ki je povezala veliko število pridelovalcev in kmetov, ki prodajajo svoje izdelke. Posebnost skupine je, da pridelovalec sam zbere naročila, plačilo, dan dostave ali način prevzema. Če imate dobro idejo za skupino, ki bi pomagala tudi ostalim podjetnikom, je to idealni način za začetek promocije ne samo vaših izdelkov, ampak tudi, da s skupnimi močmi si pomagate pri iskanju strank.

  1. Pokličite vaše stranke

Eden izmed najbolj starodobnih in še vedno učinkovitih načinov pomoči pri prodaji je uporaba telefona. Pokličite vaše stranke in povprašajte, ali potrebujejo kateri izdelek, ki ga imate. Seveda za to potrebujete jajca in si sami pri sebi recite, da zmorete! Drugi tudi inovativen način je, da pokličete stranke z video klicem in se na štiri oči pogovorite.

To je nekaj najbolj uporabnih načinov, kako si v tem času pomagati pri prodaji v času koronavirusa. Res je, da je pri nekaterih dejavnostih tudi to onemogočeno, ampak vsaj nekaterim lahko blažimo posledice izpada. Če potrebujete nasvet, me lahko kontaktirate preko moje elektronske pošte in se dogovorimo za pomoč pri pripravi promocije za vašo dejavnost.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja