Koprsko podeželje zanemarjeno, dogodki brez razpisov ?

Koprsko podeželje zanemarjeno, dogodki brez razpisov ? – Veliko napadov je bilo nad prejšnjo oblast, da je podeželje bilo izključeno iz razvoja. Ali je bilo res zanemarjeno? Kaj pa z novo oblastjo? Nova oblast sestavljena iz župana in 5 podžupanov ima podžupanjo zadolženo za podeželje, zdravstvo in socialo. Govorim o Olgi Franci.

Pa poglejmo malo dogajanje na podeželje.

Košnja trave je zgodovina

Podeželje poraščeno vir: FB – Boris Popovič je naš

Trenutno stanje na podeželju ne zgleda najbolj rožnato. Fotografija, ki jo je uporabnik naložil na Facebooku prikazuje zaraščeno travo, ki jo očitno nima kdo pokosit. Spomnimo se, da je ta ista podžupanja že večkrat stopila na prste bivšemu županu v sredini marca, da trava še zmeraj ni pokošena na podeželju.

Gospa Olga Franca ste mogoče si ogledala trenutno stanje pod vašim okriljem ? Podeželje še nikoli ni bilo tako prepuščeno samemu sebi. Da ne govorimo o temu, da smo sedaj že MAJA in da ni bila še opravljena niti prva košnja trave v tem letu. Če se vam res gre za podeželje pokličite pristojne službe in udarite po mizi da to uredijo. Nekaj slik hranim še na svojem računalniku.

 

Spremenjeno 3.5.2019 ob 12:05

Objava, ki vam bo dala misliti:

Sprašujem se ali res potrebujemo tako podžupanjo?

1. maj na Socerbu po Bržanovo

Tradicionalno druženje za prvi maj na Socerbu je ena izmed obujenih zadev nove oblasti. Dogodek je bil množično obiskan in je eden izmed dogodkov, ki so kandidati za župana v času volilne kampanje očitali bivšemu županu, da jih ni. Sedaj pa pride glavno vprašanje. Ali je dogodek bil narejen po črti zakona? Gostinsko ponudbo je bogatila gostilna Švab iz Hrastovelj. Ker spletno stran občine redno obiskujem nisem nikjer opazil javnega razpisa za gostinske ponudbe. Govorimo o dogodku kjer je obiskala množica ljudi in zato je skrbela samo ena gostilna in po vrhu vsega brez razpisa? Gospod Bržan in gospa Franca rad bi slišal vaše mnenje o temu? Namreč za vsako tako zadevo je potrebno objaviti razpis na kateremu se lahko ponudniki prijavijo. Mestna občina Koper nato mora izbrati ponudnika storitev oziroma pri tako velikem dogodku bi morali še drugi gostinci imet svojo stojnico, vi pa ste očitno na 4 oči to rešili.

Glede na zbrane podatke je bil posel sklenjen mimo postopkov? A ni bilo rečeno, da bo občina delovala transparentno ? A niste pred nekaj dnevi zahtevali revizijo lanskega poračuna? Mislim, da bi jaz želel revizijo vašega “transparentnega” delovanja do danes.

Za krožišča potrebujemo mesece

Gradnja krožišča Pobegi se je pričela v začetku meseca

kolona
vir: Regionalobala

aprila in se do danes še zmeraj nadaljuje. Predvideni čas za dokončanje krožišča je konec mesca maja. Z prejšnjo oblastjo smo pri gradnji krožišč relativno malo omejeni ali celo nič. Dela so potekala v večini primerov zelo hitro in bila končana v manj ko mesec dni. Ali je res najlažje izbrati izvajalca, ki bo delo opravil najceneje in z mogoče štirimi delavci? Vemo, da takšni ponudniki si ponavadi stroje podajajo iz enega gradbišča na drugega in zato je lahko čas izvajanja del daljši. Ali je vredno? Ali službe in opravki občanov niso več pomembni?

Kaj pa vi mislite o podeželju je kaj boljše? Napišite v komentarje vaša mnenja pobude za naslednji prispevek o spremembah v mestni občini Koper.

Če želite sodelovati pri pripravi prispevkov in video prispevkov me kontaktirajte. Všečkajte mojo Facebook stran, sledi mi na twitterju in na Instagramu. Se vidimo?

Pustite odgovor

%d bloggers like this: