NekategoriziranoTehnologija

Lenovo IdeaPad Miix 300 – Tablični računalnik za večopravilnost

V današnjem svetu je potreba po prenosnih napravah vedno večja, zato je izbira prave prenosne naprave postala težka odločitev. Nekateri morda menijo, da je njihov pametni telefon dovolj za vse potrebe. Res je, današnji pametni telefoni so izjemno zmogljivi in nekateri celo presegajo moč običajnega osebnega računalnika. Vendar pa vsak pametni telefon ne omogoča zagona vseh potrebnih aplikacij, kot to lahko storita namizni ali prenosni računalnik. Mobilnost je postala ključna tudi za podjetnike, ki potrebujejo ti. Davčno Blagajno, in za fizične osebe, ki želijo brskati po e-pošti, urejati dokumente in se povezovati z domačim računalnikom.

Pri takšnih opravilih postane uporaba tabličnega računalnika zelo zaželjena. Na trgu je ogromno tabličnih računalnikov, ki se začnejo pri ceni 80 € in gredo vse višje. Vendar ali bo vsak tablični računalnik ustrezal vašim potrebam, lahko presodite sami. Pred izbiro si postavite nekaj vprašanj:

  • Kakšen tablični računalnik potrebujem?
  • Zakaj ga potrebujem?
  • Kakšna velikost tabličnega računalnika je najbolj primerna?

Če ste uporabnik, ki občasno potrebuje tablični računalnik tudi za daljše tipkanje, vam bo naslednja rešitev zagotovo všeč. Govorim o tabličnem računalniku Lenovo IdeaPad Miix 300, ki s svojo velikostjo, možnostjo priklopa in odklopa tipkovnice izstopa od konkurence. To je le eden izmed mnogih tabličnih računalnikov, ki delujejo kot kompaktni prenosniki ali tablični računalniki. V našem podjetju smo izbrali prav ta tablični računalnik za lažje poslovanje pri naših strankah.

Zakaj sem izbral prav ta tablični računalnik?

Kot sem že omenil, je težko izbirati med številnimi tabličnimi računalniki, večinoma opremljenimi s sistemom Android, ki ga najdemo na večini pametnih telefonov. Lenovo IdeaPad Miix 300 se razlikuje od teh, saj na njem teče operacijski sistem Windows, s katerim smo že seznanjeni iz osebnih računalnikov.

Specifikacije računalnika:

Lenovo IdeaPad Miix 300 se ponaša s 4-jedrnim Intel Atom procesorjem, ki deluje s hitrostjo od 1,33 GHz (1,86 GHz pri potrebi po več moči) in 2 GB integriranega DDR3 pomnilnika. Za shranjevanje podatkov je na voljo 32 GB, ki jih je mogoče razširiti s microSD kartico do 128 GB. Zaslon IPS z diagonalo 25,7 cm (10,1″) in z večtočkovnim zaslonom na dotik. Integrirana grafična kartica Intel zagotavlja nemoteno delovanje tablice. Za povezovanje z drugimi napravami je na voljo brezžična povezava Wi-Fi 802.11bgn in Bluetooth 4.0. Na voljo sta tudi dve kameri, sprednja s 2 milijona točk in zadnja s 5 milijoni točk. 2-celična baterija s kapaciteto 25,9 Wh zagotavlja avtonomijo delovanja tabličnega računalnika do 8 ur.

Mnenje:

Tablični računalnik uporabljam že dva tedna in sem zelo zadovoljen z njim. Prav ta prispevek je bil napisan na tablici z uporabo priložene tipkovnice. Čeprav je tipkanje malo oteženo zaradi majhne tipkovnice, se boste sčasoma nanjo navadili. Pri manjših tipkanih besedilih, kot je na primer pisanje računov, pa je zaslon na dotik povsem zadovoljiv. Na tabličnem računalniku imam nameščene osnovne aplikacije, kot so Davčna Blagajna, Office 2016, Teamviewer, WinSCP, itd.

Za hiter preizkus smo namestili tudi Adobe Photoshop in z njim se je delalo brez težav. Z operacijskim sistemom Windows 10 pa je uporabniška izkušnja še boljša. Pri osnovni uporabi računalnika nastavimo tablični način, medtem ko za uporabo drugih programov, ki zahtevajo namizno različico, izklopimo tablični način. Kljub temu preklapljanja ne potrebujemo, saj se tablica dobro obnese tudi pri uporabi z malo večjimi prsti.

Sama uporabniška izkušnja je presegla moja pričakovanja. Uporabnikom, ki želijo še več internega prostora, priporočam nakup 64 GB različice ter razširitev z 64 GB miniSD kartico. Tako bo vaš računalnik vedno imel dovolj prostora za vse potrebe. Za vklop računalnika poskrbi gumb, ki se nahaja na vrhu zaslona, poleg njega pa sta še dva gumba za glasnost zvočnikov.

Zavedam se, da se prenosnik danes uporablja tudi za predstavitve, zato je takšen računalnik še toliko bolj praktičen. S pomočjo pretvornika iz miniHDMI v HDMI (na voljo tudi VGA in DVI), ki ga lahko dokupite, lahko tablico priključite na vaš zaslon, TV ali projektor. Če pa so vaši podatki shranjeni na zunanjem mediju, imate na tipkovnici na levi in desni strani na voljo USB priključek, ki ga lahko uporabite za priklop medija ali zunanje miške. Če pa želite uporabiti računalnik kot tablico, je na levi strani računalnika na voljo miniUSB priključek, ki ga z dodatnim pretvornikom lahko uporabite kot USB vhod.

Cena tabličnega računalnika: 260 €

Garancija: Za fizične osebe 2 leti, za pravne osebe 1 leto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja