Most čez kanal grande in zavijanje proti Vina Koper

Most čez kanal grande in zavijanje proti Vina Koper – Da smo zadnjih 16 let bili priča razvoju je jasno.  Danes opazujemo most čez kanal Grande, ki že 2 meseca sameva. Gospod župan vaš izgovor, da se čaka na uporabno dovoljenje je neutemeljen. Če smo bili priča v zadnjih letih hitrim otvoritvam je zdaj to očitno, da ne bomo več doživeli. Za uporabno dovoljenje je zadolžena občina, da zaprosi kompetentnemu organ, da ga izda. Kako da vam drugače to pojasnim? Treba pritiskat, da se postopek čim prej izvede. Žalostno je gledat nove rekreacijske površine kjer potem te pričaka ograja z zaprtim mostom. Zbudite se! Spomladanska utrujenost je že mimo in čas je da se začne delat. Ljudi so začeli se sprehajat in se rekreirat. Zakaj se ne izpeljujejo projekti do konca? Ali vas še zmeraj muči, da ste v predvolilni kampanji govorili, da je projekt predrag? Je mogoče koga užalilo ker je nekdo na mostu obesil Borisov most?  Naj vas opomnim, da vse kar se je v zadnjih 16 letih naredilo se ne bo nikoli pozabilo. In da nimamo radi zavlačevanje. Želimo rezultate.

 

Zavijanje proti Vina Koper

 

Že leta smo navajeni, da ni mogoče iz križišča Inde proti pokopališču zavijati za Merkur in da iz pokopališča ni mogoče zavijati proti Vina Koper.Preurejanje pri merkurju in vina koper  Na občini so prejšnji teden določili, da je ta ovira

moteča in jo zato odstranili ter ponovno omogočili zavijanje. Ali je to pametno? Preden me kdo napade zaradi tega kar bom zdaj napisal vam takoj povem. NE GLEJTE SAMO NA VAŠO RIT! No zdaj pa lahko nadaljujem.

Govorimo o cesti, ki je v času turistične sezone dobesedno zabasana z prometom. S tem, da ste ponovno vzpostavili možnost zavijanja boste promet, ki je z leti malo lažje zadihal ponovno ga zaustavili. Namreč na cesti iz pokopališča proti križišču Inde se je podaljšal pas za zavijanje proti hrvaški. S tem so se turisti preusmerili na drugi pas in nam omogočili prehod proti Kopru ali Semedeli. Sedaj ko je ponovno mogoče pri merkurju zavijanje je bilo potrebno pas zožiti. Mislim zakaj naredit tako bedarijo ? Čeprav ste nekaterim skrajšali pot, da lahko zavijajo nazaj proti Merkurju ali Vina Koper ste z potezo povzročili prometni zamašek, ki bo sedaj v sezoni zelo vplival.  Ali je bilo res treba za tistih par lenuhov podret sistem, ki je nam ob konjicah pustil boljšo pretočnost ? Dragi občani zavedam se, da je za nekatere neugodno daljša pot ampak kot pravim mislite še na ostale, ki se dnevno po tej cesti peljejo.

Gospod Bržan čas je da začnete razmišljat z glavo in ne z denarnico. Občino želimo funkcionalno, želimo da se razvija ne pa da vračamo stvari kot so bile pred 16 leti.  Naj vam povem, da ne bom obupal in bom še naprej pisal v imenu naših občanov, ki želijo razvoj.

 

Kaj pa vi mislite o mostu čez kanal Grande? Zakaj se ga enostavno ne preda ljudstvu? Ali je poteza odpiranja možnosti zavijanja proti Merkurju in Vina Kopru dobra odločitev?  Če želite sodelovati pri pripravi prispevkov in video prispevkov me kontaktirajte. Všečkajte mojo Facebook stran, sledi mi na twitterju in na Instagramu. Se vidimo?

 

Pustite odgovor

%d bloggers like this: