NekategoriziranoTehnologija

Nasvidenje klasičen urejevalnik dobrodošel Gutenberg

Nasvidenje klasičen urejevalnik dobrodošel Gutenberg – Kdor piše blog v WordPressu je z posodobitvijo na različico 5.0 dobil novi urejevalnik imenovan Gutenberg. Kdor je že leta pisal blog v klasičnem urejevalniku je njegovo delo potekalo hitro saj je bil navajen sistema. Z različico 5.0 je WordPress pripravil čisto nov urejevalnik prispevkov, ki je ne malo šokiral nekatere, ki so bili navajeni klasičnega urejevalnika.

Razlika med klasičnim urejevalnikom in Gutenbergom

Največja razlika med urejevalniki je grafični vmesnik. Medtem ko je klasični urejevalnik izvajal html kodo pri pisanju je Gutenberg zasnovan po sistemu primi in spusti. Večina začetnikov, ki začenja z blogom nebi smela imeti težav z njegovo uporabo saj je bistveno poenostavljen za začetnike.

Zakaj prehajam na Gutenberg šele zdaj?

Na začetku ko je prišel Gutenberg ven me je zamenjava grafičnega vmesnika zelo šokirala in me spravila v malo zadrego kako pisati prispevke. Zato je bila moja prva skrb, da si uredim klasični urejevalnik in mirno nadaljujem svoje delo. Sedaj ko imam več časa sem začel raziskovat in ugotovil, da je uporaba le tega čisto enostavna in sem enostavno klasični urejevalnik odstranil.

Kakšne so prednosti Gutenberga ?

  • Enostavno za uporabo za začetnike
  • Postavitev v blokih. Če želite pisati blog bolj v obliki časopisa je tudi to sedaj z Gutenbergom poenostavljeno
  • Lažje premikanje besedila in slik po urejevalniku s tem manj izgubljenega časa za oblikovanje
  • Inovativno predvsem gre za zanimiv koncept lahkega urejevalnika

Zaključek

Sicer je prehod na Gutenberg sprememba, ki jo nisem pričakoval narediti predvsem v času ko sem hodil še v službo. Danes ko pa imam nekaj več časa si bom vzel ta čas za se pripraviti. Predvsem pa roko na srce treba z tehnologijo naprej in če želimo napredovati se bo treba privaditi. Zato tudi vam kateri vztrajate še z klasičnim urejevalnikom priporočam, da si vzamete le malo časa in preprosto preizkusite. Ugotovili boste, da niste nič izgubili predvsem pa nič manj omejeni z pisanjem kot ste bili prej.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja