Potepanja

Pokopališče školjk Ankaran, predvelikonočni “mini” sprehod

Sobota, prvi dan ko lahko skupaj z mojo drago si vzameva čas za raziskovanje. Ker sva želela doživetje deliti z pasjo družbo sva vzela Bonny in Ran s seboj.

Pripravila sva vse kar potrebujeva s seboj. Torej vodo, brisačo, dobro voljo, povodce in seveda Bonny in Ran.

Kaj je pokopališče školjk?

Skoljcisce pri ankaranu
Vir: https://www.dobrezgodbe.com/prosti-cas/skriti-biseri-slovenije

Pokopališče školjk ali drugače znano tudi kot školjčna sipina je v Evropi prava redkost. Poleg naše obstaja zgolj še ena manjša v Španiji. Školjčna sipina pri Sv. Katarini je dolga približno 170m na njej so našli nekaj čez 100 različnih vrst školjk in polžev. Školjčna sipina na Sv. Katarini je kratek pas slovenske obala, ki je nastal zaradi posledic poglabljanje morskega dna v luki Koper.

Več o pokopališču školjk:
Wikipedija: link
KamNaIzlet: link

Prvotno nismo bili namenjeni tam…

Naša prvotna ideja je bila, da bi Ran in Bonny na 23 stopinjah uživale malo v čofotanju v morju pri Sv. Katarini. Žal nas je oseka zafrknila in nisva mogla jih pripeljati blizu morja. Vedel sem pa, da na drugi strani pokopališča školjk se nahaja kamniti nasip kjer bom lahko Ran in Bonny pustil da skočijo malo v morje. Vmes sva našla nekaj zelo lepo ohranjenih školjk.

Prispeli smo na nasipu kjer sva moji dve kosmatinki pustili da čofotajo po morju. Če ste ljubitelji morja in vas kraj zanima vam mesto priporočam kot družinski izlet, izlet v dvoje ali kot sva midva v pasji družbi.

Nekaj fotografij od našega dneva:


“Več na blogu:”

From 2019.04.20 – Pasji sprehod na pokopališču školjk. Posted by Alex Marsič on 4/20/2019 (24 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


Pustite odgovor

%d bloggers like this: