Preizkus prenosnika Chuwi Lapbook pro n4100

Preizkus prenosnika Chuwi Lapbook pro n4100 – Že nekaj časa opazujem na trgu računalnike Chuwi.

Tipkovnica Chuwi

Sedaj zaradi šolanja na daljavo sem izbral prav Chuwijev prenosnik za le to. In kako se obnese?

Chuwi je za nas skoraj neznano podjetje seveda izvira iz Kitajske. Chuwijevi prenosniki merijo na uporabnike, ki jim je pomembna nizka cena.  Resda lahko izbiramo že kar veliko za do 450€ ampak mislim da prenosnik se z njegovim elegantnim kovinskim ohišjem.

Glede na ceno te njegova teža in tankost pozitivno preseneti. Ohišje je na dotik trdo in pri uporabi se ne pretirano segreva. Tipkovnica je za 14.1″ prenosnik dovolj velika da lahko z njim brez težav pišete daljša besedila brez da bi se zatipkali. Tipkovnica vas lahko preseneti z osvetlitvijo od zadaj. Spodaj sta dva zvočnika ki se dobro obneseta ko sta na mizi od katere se lahko odbija zvok.

IPS zaslon sicer ima dovolj dobre vidne kote a se kontrasti barv zaradi svetleče prevleke izgubljajo. Zaslon ponuja ločljivost v polnem HDju (1920×1080). Miška je dovolj velika da se ne matrate.

Zmogljivost računalnika

Računalnik ima vgrajen Intelov Celeron N4100, ki je bil predstavljen leta 2017. Njegova frekvenca je 1,1ghz, dvigne pa se do 2,4 na vseh 4 jedrih ali pa 2,6Ghz na 1 jedru. Njegova zasnova je narejena za varčno delovanje in za nezahtevne uporabnike je dovolj zmogljiv za vsakodnevna opravila.

Procesor je predvsem zanimiv zaradi njegovega varčevanja ki z skoraj 6 urami brez težav zdrži vgrajena baterija. Zanimivo je da procesor nima aktivnega hlajenja zato ne postane nič glasnejši ob zahtevnejši uporabi.

Pomnilnik

Chuwi prenosnik

Delovnega pomnilnika je kar 8GB in 256 GB vgrajenega spomina SSD. Zraven pa me je pozitivno presenetilo, da podjetju Chuwi je naredilo dodatno odprtino in režo za dodaten SSD tako lahko prenosniku nadgradimo spomin in s tem pridobimo več prostora za shranjevanje podatkov.

Vhodi/Izhodi

Sicer na tem področju sem malo razočaran ker nima veliko priključkov. Na desni strani nas pričakuje en priključek USB 3.0, na levi en USB-C (preko katerega lahko tudi prenosnik napolnimo. Zraven pa še micro HDMI in izhod za slušalke.

Vgrajeno ima brezžično omrežno povezavo z podporo standarda 802.11ac.

Zaključek

Prenosnik podjetja Chuwi je pričakovano dovolj zmogljiv za vsakdanjo uporabo in brskanje po spletu kar naredi tudi primernega za šolo na daljavo. Procesor je sicer podhranjen a vseeno dovolj zmogljiv predvsem če računamo da dobimo skoraj 6 ur avtonomije iz baterije. Poleg ugodne cene je ohišje zelo lušno in spominja na računalnike Apple MacBook Air.

Če ste veliko na okoli ali pa če imate otroka, ki potrebuje računalnik za šolanje na daljavo vam lahko brez slabe vesti priporočam. Na računalniku ni nameščen noben bloatwear (nepotrebni programi) zato ko ga prvič zaženete je Windows 10 kot da bi ga sami sveže namestili z gonilniki.

Prednosti:

+ Cenovno ugoden
+ Velikost
+ Avtonomija baterije
+ Teža in elegantna oblika
+ Windows 10 brez nadležne programske opreme

Slabosti:

– Ni za zahtevna dela
– Premalo vhodov/izhodov

 

You may also like...

Pustite odgovor

%d bloggers like this: