Splošno

Primer dobre prakse – SLO ISTRA – lokalna samooskrba

Primer dobre prakse – SLO ISTRA: Lokalna Samooskrba – Pred nekaj dnevi sem prejel vabilo na Facebooku za skupino z imenom SLO ISTRA – Lokalna Samooskrba. Po kratkem pregledu sem hitro ugotovil, da je skrbnica te skupine imela izjemno zamisel o povezovanju lokalnih pridelovalcev Slovenske Istre. Ideja je izvirala iz potrebe po pomoči kmetom in pridelovalcem v času trenutne epidemije, ki je ovirala prodajo njihovih pridelkov. Skupina je bila ustanovljena 21. marca 2020 in v samo petih dneh je pridobila že 5434 članov.

Skrbnica, ki je vzpostavila to skupino, je primer dobre prakse, kako si med seboj lahko pomagamo. Poudariti je treba pomen zdrave prehrane, ki vključuje čim manj umetno pridelane hrane, ter spodbujanje lokalne samooskrbe. Izjemno hitro povečanje članstva v tako kratkem času kaže, da se prebivalstvo zaveda kakovosti domačih pridelkov.

Skupina je postala platforma, kjer se predstavljajo številni kmetje in pridelovalci, ki ponujajo svoje izdelke in pridelke. Ta iniciativa je ustvarila široko ponudbo za lokalne prebivalce. Veliko število uporabnikov skupine je že naročilo ali prejelo izdelke od pridelovalcev.

Delovanje skupine temelji na načelu brez posrednikov, kjer pridelovalec sam ponudi svoje izdelke, sprejme naročila, določi ceno ter ponudi možnost dostave ali pa stranki navede, kje lahko prevzame naročeno.

Za ljubitelje domače prehrane priporočam obisk skupine SLO ISTRA – Lokalna Samooskrba, kjer boste zagotovo našli nekaj za vsak okus.

Izražam tudi čestitke skrbnici za odlično zamisel in dobro opravljeno delo. S svojo iniciativo je pomagala tako prebivalcem kot tudi obrtnikom, da lahko poslujejo v čim bolj oteženih časih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja