Primer dobre prakse – SLO ISTRA – lokalna samooskrba

Primer dobre prakse – SLO ISTRA – lokalna samooskrba

Pred nekaj dnevi sem dobil povabilo na facebooku za skupino po imenu SLO ISTRA – lokalna samooskrba. Po parih minutah brskanja sem hitro ugotovil, da je njena skrbnica imela odlično idejo združevanja lokalnih pridelovalcev Slovenske Istre. Ideja je nastala zaradi trenutne epidemije katera zavira prodajo kmetom in pridelovalcem. Skupina je bila ustvarjena 21. marca 2020 in do danes 25. 03. 2020 šteje 5434 ljudi.

Skrbnica ki je skupino ustvarila je lahko primer dobre prakse kako si pomagat med seboj. Vemo da je pomembno da se prehranjujemo čim bolj zdravo torej da ne kupujemo umetno pridelane hrane ampak da poskrbimo za čimbolj domače izdelke. Glede na to koliko ljudi je v 5 dneh nabrala skupina je jasno, da se prebivalstvo zaveda kvalitete domače pridelave.

Torej z njeno dobro voljo je ustvarila spodbudo za lokalno samooskrbo hrane. Glede na videno je veliko število kmetov in pridelovalcev se skupini že pridružilo in predstavilo njihove izdelke in pridelke. S tem so ustvarili veliko ponudbo za prebivalce. Veliko število uporabnikov v skupini je že dvignilo oziroma dobila izdelke.

Sistem skupine deluje po načelu brez posrednikov. Torej pridelovalec ponudi in sam zbere naročila, postavi ceno in ponudijo možnost dostave ali stranki napišejo kje lahko dvigne naročeno.

Če ste ljubitelji domače prehrane vam priporočam obisk skupine SLO ISTRA – lokalna samooskrba in zagotavljam vam da boste našli za vsakega nekaj.

Istočasno želim čestitat skrbnici za odlično idejo in za njeno dobro opravljeno delo. S tem je pomagala prebivalstvu ter tudi obrtnikom da lahko poslujejo kolikor je pač možno v tem času.

Pustite odgovor

%d bloggers like this: