Potepanja

Prvomajski potep na “Rock” Otočec

Prvomajski potep na “Rock” Otočec – Letošnji praznik dela sem imel malo drugače. Skupaj z družino moje drage smo se odpravili na enodnevni potep iz Prebolda proti Otočcu znan tudi po dogodku Rock Otočec.

Kaj je Otočec?

Grad Otočec danes hotel z 5 zvezdicami

V občini Novo mesto se nahaja naselje Otočec, ki obstaja že več stoletij, večji razvoj pa se je začel v 70.letih 20. stoletja. Ko se začeli ljudje preseljevati se je tudi začela razvijati njegova infrastruktura. Otočec je postal pomembno turistično središče, k čemu je pripomogel grad Otočec.

Kaj je grad Otočec?

Grad Otočec je kulturni spomenik in edini vodni grad v Sloveniji, stoji na enem od otokov reke Krke nedaleč od Novega mesta. Grad je bil prvič omenjen leta 1252. Med drugo svetovno vojno so partizani grad požgali in porušili, po vojni pa je bil nacionaliziran in obnovljen.

Danes v gradu luksuzni hotel z 5 zvezdicami, prenovljen je v duhu gotike in renesanse. V njem se nahaja desetimi dvoposteljnimi sobami in šest apartmajev. Poleg tega pa hotel svojo ponudbo širi z vrhunsko kulinarično ponudbo v grajski restavraciji. Hotel Grad Otočec je danes zanimiva lokacija za poroke in druga svečana slavja.

Se še spomnite festival Rock Otočec?

Rock Otočec je bil glasbeni festival na odprtem. Prvič organiziran leta 1976, drugič leta 1983 in od leta 1997 do 2003 je bil vsakoletni dogodek. Festival, ki je trajal trdi dni v začetku julija se je dogajal na travniku na Otočcu ob reki Krki. Razen v letih 1999 do 2003 in leta 2013. Na festivalu so nastopali domači in tuji izvajalci. Od leta 2014 naprej festivala ne organizirajo več.

Na obisku

Na levi strani nas je pričakal lep sončen dan

Ob prihodu na Otočcu nas je pričakal zanimiv razgled. Na poti čez most nas je na levi strani pričakal lep sončen dan na drugi strani pa oblačnost. V okolici grada Otočec je smo videli številne družine rac in labode. Okolica je mirna in lepo urejena.

Priporočam vam, da pri parkiranju avtomobila ste zelo pozorni in dragocene stvari kot so telefon ali denarnica vzamete s seboj. V okolici se zadržuje veliko število sumljivih ljudi, ki nikoli ne veste kaj so sposobni. Za enodnevni izlet pa vsekakor priporočam kraj. Če ne drugo si vzemite čas za sprehod ob reki Krki. Ob lepem dnevu vas bo kraj pričaral z lepotami narave. Če ste ljubitelji fotografiranja pa bo kraj vašo umetniško žilico pognal v nove dogodivščine. Žal mi je bilo edino, da nismo imeli več časa saj smo se odpravili pozno popoldne.

Več fotografij si lahko ogledate v galeriji spodaj.

 
 

 

Pustite odgovor

%d bloggers like this: