Tehnologija

Tablični za večopravilnost – Lenovo IdeaPad Miix 300

Tablični za večopravilnost – Lenovo IdeaPad Miix 300 – Današnja potreba po prenosnih napravah je vedno večja zato je tudi odločitev za prenosno napravo zelo težka. No nekateri enostavno se izgovarjajo s tem “Pa saj imamo pametni telefon“. Z sledečo izjavo se seveda strinjamo do nekatere meje.

Saj je res, da današnji telefoni so postali zelo zmogljivi nekateri celo presegajo moč vašega osebnega računalnika ampak še vsak pametni telefon ne more zaganjati vse potrebne aplikacije, ki jih namizni ali prenosni računalnik lahko. Danes ko vsak podjetnik, ki potrebuje ti. Davčno Blagajno je potreba po mobilnosti postala zelo pomembna pa ne samo za izdajanje računov, podjetniki in tudi fizične osebe potrebujejo napravo na katerem prebirajo svojo e-pošto, urejajo dokumente, se povežejo z domačim računalnikom, itd.

Pri takih opravilih postane uporaba tabličnega računalnika zelo zaželjena. V poplavi tabličnih računalnikov na našem trgu lahko najdemo naprave, ki z ceno pričnejo pri 80€ in gredo vse višje. Ali bo vsak tablični računalnik koristil za vašo uporabo pa presodite sami. Seveda najprej si postavite določeno število vprašanj kot so:

Kakšen tablični potrebujem?
Zakaj ga potrebujem?
Velikost tabličnega naj bo velik najmanj ali največ…

Če ste uporabnik, ki občasno potrebuje tablični tudi za daljše tipkanje pa bo naslednja rešitev odlična za vašo uporabo. Govorimo o tabličnem računalniku Lenovo IdeaPad Miix 300, ki s svojo velikostjo in možnosti priklopa in odklopa tipkovnice izstopa od konkurence. To je le eden izmed mnogih tabličnih računalnikov, ki deluje lahko kot kompaktni prenosnik ali tablični računalnik. V našem podjetju smo vzeli točno zgoraj navedeni tablični računalnik za lažje poslovanje pri naših strankah.

Zakaj smo izbrali prav ta tablični računalnik?

Kot smo že prej omenjali je v poplavi tabličnih računalnikov težko izbirati ampak v večini primerov gre za tablične računalnike z sistemom Android, ki ga lahko vidimo na večini pametnih telefonov. Lenovo IdeaPad Miix 300 se razliku v temu saj na njemu teče operacijski sistem, ki smo na njega že navajeni iz osebnih računalnikov, Windows.

Specifikacija prenosnika:Lenovo Miix Touch

Lenovo IdeaPad Miix 300 se lahko pohvali z 4 jedernim Intel Atom procesorjem, ki tiktaka na 1,33Ghz (1,86Ghz ko potrebuje več moči) in 2GB integriranega DDR3 rama. Za shranjevanje imamo na voljo 32GB, ki jih lahko razširimo z microSD kartico vse do 128GB. IPS zaslon z diagonalo 25,7 cm (10.1″) in z večtočkovnim zaslonom na dotik. Integrirana grafična kartica Intel poskrbi, da bo vaša tablica delovala brez težav. Za povezovanje med napravami je poskrbljeno z brezžično povezavo Wi-Fi 802.11bgn in Bluetooth 4.0 . Računalnik ima nameščeni dve kameri, sprednja z 2 milijoni točk in zadaj z 5 milijoni točk. 2 celična baterija z močjo 25,9 Wh poskrbi za avtonomijo tabličnega računalnika, ki se lahko pohvali z dobrimi 8 urami delovanja.

Naše mnenje:

Trenutno je 2 teden uporabe tabličnega računalnika in smo z njim zelo zadovoljni. Tudi ta prispevek je bil napisan na tablici z pomočjo tipkovnice. Čeprav je pisanje malo oteženo saj je tipkovnica zelo pomanjšanja in se lahko zatipkamo dokler se ne navadite na samo tipkovnico. Pri manjšem tipkanju kot naprimer pisanje računov je zaslon na dotiku čisto vredu. Na tabličnemu imamo naložene osnovne aplikacije, ki jih potrebujemo kot so: Davčna Blagajna, Office 2016, Teamviewer, WinSCP, itd.

Za hiter preizkus smo tudi namestili Adobe Photoshop ter se z njim malo poigrali in smo bili z delovanjem na tako majhnem računalniku zadovoljni. Z operacijskim sistemom Windows 10 pa poskrbi, da bo izkušnja še toliko bolj uporabna. Pri osnovni uporabi računalnik nastavimo na Tablični način pri uporabi ostalega programja, ki potrebuje namizno različico pa izklopimo tablični način. Čeprav potrebe po preklopu ne vidimo saj je tudi že znana oblika uporabna tudi z malo večjimi prsti kot jih sami imamo.

Sama izkušnja uporabe je za zdaj presegla naša pričakovanja. Uporabnikom, ki želijo še malo več internega prostora pa priporočamo nakup 64GB različice ter razširitev z še 64GB miniSD kartice. Tako bo vaš računalnik zmeraj imel dovolj prostora za kar večina potrebuje. Za vklop računalnika poskrbi gum, ki se nahaja na samem vrhu zaslona poleg njega se nahajata še dva gumba za glasnost zvočnikov.

Zavedamo se, da se danes prenosnik uporablja tudi za predstavitev zato je takšen računalnik še toliko bolj praktičen.  Z pomočjo pretvornika iz miniHDMI v HDMI (na voljo tudi VGA in DVI), ki ga naknadno lahko kupite nato lahko priključite ga na vaš zaslon, tv ali projektor. Če pa vaši podatki se nahajajo na zunanjem mediju je na tipkovnici na levi in na desni strani na voljo USB priključek, ki ga lahko uporabite za priklop medija ali zunanje miške. Če pa želite uporabiti računalnik kot tablico je zato namenjen miniUSB priključek na levi strani računalnika, ki ga z pomočjo pretvornika lahko uporabimo kot USB vhod.

Cena tabličnega: 260€

Garancija: Za fizične osebe 2 leti, za pravne osebe 1 leto.

Pustite odgovor

%d bloggers like this: