Travniki v blokovskem naselju ni delo Marjetice Koper

Travniki v blokovskem naselju ni delo Marjetice Koper – občani se še vedno soočamo z nepokošeno travo. Takole lahko vsaki dan pogledamo skozi okno in vidimo vse višjo in višjo travo. V čemu je težava?

Viri informacij so zaupljivi

Visoka trava
Zraščena trava v Prisojah

Od delavcev Marjetice Koper sem prišel do odgovora zakaj Marjetica Koper ne kosi travo kjer je še zmeraj visoka.  Najprej naj vam povem, da pomnim še 3 leta nazaj ko smo mogli sami pod blokom kositi travo sami. Ampak POD BLOKOM. Kaj pa v strnjenem blokovskem naselju kot so Prisoje, Semedela itd.? Zaupali so mi, da so na Marjetici Koper dobili ukaz kateri del travnika je “javno dobro”. Tisti del so zadolženi da pokosijo.

Kaj pa ostali travniki med potjo iz enega bloka do drugega?

Odgovor je bil povsem enostaven. Za košnjo bodo morali poskrbeti stanovalci oziroma upravniki bloka morajo naročiti izvajalca storitev. Zdaj pa premislimo 1-2 leti nazaj.  Marjetica Koper je čeprav so bili travniki bloka, so poskrbeli tudi za košnjo le teh. Le zakaj? Zato, da je občina bila urejena in da se je to reševalo sproti. Sedaj pa nam poleg tega da moramo sami pod blokom kosit, treba še pred parimi leti javno dobro tudi skrbet zanje.

Spoštovani bralci zakaj moramo sistem, ki je deloval in našo občino polepšal opustit ? Zakaj so določeni travniki, ki so javno dobro sedaj delo nas občanov ? Ne pustimo jim, da nam lepote mesta uničujejo. Zahtevajmo urejen sistem, ki smo ga bili navajeni.

Hvala vsem za branje. To je 3 prispevek od 7ih, ki pripravljam pod projektom “7 dnevni kalvarij občine Koper”. Gre za projekt v katerem se bom vsaki dan oglaševal z 1 prispevkom o trenutnem stanju v občini Koper. Zadnji prispevek bo bonus prispevek ali št 8 in želim ga upodobit v video. Prosim, da pomagate pri širjenju prispevkov za boljši jutri.

Če želite sodelovati pri pripravi prispevkov in video prispevkov me kontaktirajte. Všečkajte mojo Facebook stran, sledi mi na twitterju in na Instagramu. Se vidimo?

Pustite odgovor

%d bloggers like this: