Tehnologija

Xiaomi Redmi Note 8T telefon z zmoglivostjo

Xiaomi Redmi Note 8T telefon z zmoglivostjo – Je kar nekaj časa minilo od kadar sem imel kakšen telefon razen svojega na preizkušnji. Ker si je moja zaželela nov telefon sem začel malo prebrskati po internetu za ugodno rešitev. Nato sem se spomnil na Xiaomi kateri je že precej časa na trgu.

Kot sem že omenil Xiaomi je že dalj časa na trgu ampak večina influencerjev in mediji se na njih dosti ne osredotočajo. Preden sem izbral bilo kateri telefon sem dobro preveril karakteristike in me je Redmi Note 8T prepričal. Kot že nekateri veste uporabljam Huawei P30 Pro zato sem iskal da je telefon približno enako dober.

Specifikacije telefona so sledeče:Xiaomi Redmi Note 8T

– CPU: Osem jederni Qualcomm Snapdragon 665 2.0Ghz
– GPU: Adreno 610
– RAM: 4GB
– ROM: 64GB
– Razširljiv spomin: do 256GB
– Zaslon: FHD (2340 x 1080 pixlov)
– Mere zaslona: 6.3″
– Povezave: 3G, 4G, GPS, WiFi, Bluetooth
– Zadnja kamera: 1 kamera (48MP), 2 kamera (8MP), 3 kamera (2MP), 4 kamera (2MP)
– Sprednja kamera: 13MP
– Senzorji: Žiroskopi, senzorji pospeška, senzorji razdalje, senzorji zunanje svetlobe, elektronski kompas
– Baterija: 4000mAh
– Dimenzija telefona: Dimenzija: 161,14 * 75,4 * 8,6 mm Teža: 190g

Na prvi pogled telefon deluje kot oskubljena različica Huaweia P30. Čitalec prstnega odtisa se nahaja na zadnji strani telefona in spominja predvsem na Honorjeve izvedbe čitalcev. Telefon se z 4GB rama odziva nad pričakovanji. Baterija pa zadostuje za cel dan brskanje po telefonu. Z 64GB prostorja telefon ponuja veliko, če pa vam to nebi bilo dovolj lahko razširite vse do 256GB z microSD kartico.

Plusi

Telefon je zelo ugoden in je za 199€ res odlična izbira med zmogljivostjo in ceno. Zaslon je dovolj velik, da vas ne bodo bolele oči. Zraven telefona dobite ETUI tako, da bo vaš telefon zaščiten že od samega začetka.

Minusi

Edina slabost, ki bi rad omenil je pri uporabi fotoaparata, saj 48MP kamera deluje ločeno od ostalih 3 kamer na zadnji strani. Čeprav integriran AI zna pomagat pri fotografiranju je škoda, da si ne pomagat z 48MP kamero. Če želimo 48MP fotografijo moremo prestavit na slednjo v meniju fotoaprata. Stabilizator za kamero deluje do 1080p s 30fpsji pri 60fpsji in 4K pa žal stabilizator kamere ne deluje.

 

Zaključek

Če ste z denarjem bolj slabi vam priporočam nakup Xiaomi Redmi Note 8T z katerim boste dobili ne samo velik telefon ampak tudi zelo uporaben tudi za malo bolj zahtevne uporabnike. Naj ne pozabim omeniti, da telefon lahko dobite v MiShopu za 199€. Pa naj vam telefon dobro služi.

Pustite odgovor

%d bloggers like this: